Robin logo

Robin Tonniau


Robin Tonniau (1985°) is de voorzitter van de PVDA-PTB basisgroep Vlaamse Ardennen. Hij werkt als arbeider voor Volvo Car Gent en is er ook ABVV militant, telkens tijdens de nacht. Daarom zie je hem vaak om 14u 's middags nog in pyjama bij de bakker een krant kopen.

Robin is geboren in Ronse, groeide op aan de rand van de Stookt, liep school in Ronse, was jarenlang actief bij de plaatselijke Chiro en leerde daar al op negentienjarige leeftijd zijn huidige partner kennen. Vandaag woont hij met zijn gezin, waaronder twee kleuters, in de Kruisstraat. Zijn eerste betaalde job was die van misdienaar in de kapel op de Stookt. 

Robin is Marxist, antikapitalistisch, internationalistisch, socialistisch en supporter van KSK Ronse. De man houdt van vissen, lezen, Cuba, kinderen, gelijkheid, solidariteit, koffie, chillen, zon, zijn hangmat, Tour De France, Body Count, Formule 1 uit de jaren 60 tot 99, Rode Duivels, Speedminton, Frankrijk, bomen, pils, konijnen, De Zondag, de zoo van Lille, sigaren, Havana Club, Tunesiërs, zijn vrouw en bloggen.

Meneer Tonniau wil in Ronse het verschil maken door de armoede in de stad te gaan bestrijden in al zijn facetten. 


De inhoud van deze pagina werd ingegeven door Robin Tonniau . Robin Tonniau draagt de verantwoordelijkheid voor de inhoud.

Artikels van Robin Tonniau

Boerenmarkt voor Ronse

Hebben de voedingsschandalen, recent en uit het verleden, jou ook aan het denken gezet? Hoe kan je als consument nog zeker zijn van de kwaliteit en veiligheid welke we eten? Moeten we alles zelf gaan ...

lees meer

Ronsenaar wil vandaag géén fusie.

Het gemeentebestuur van Ronse, bestaande uit CD&V, N-VA en Open VLD. Plus het Vlaams Belang willen af van de taalfaciliteiten in Ronse....

lees meer