Ronse onafhankelijk!

Ronse, magnifieke stad in het dal, omgeven door weelderig bos en groen, culturele hoogbloeier die boven zichzelf uitstijgt en huisvester van alle vormen van verscheidenheid. Bereid u voor op gewitte tanden, uitgestoken handen, opgeblonken facades en verscheurende jeremiades. Het spel zit namelijk op de wagen en iedereen wringt zich opnieuw in bochten omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen. En dat alles op de kap van de moegetergde Ronsenaar.

Ik pleit dan ook voor een totale ommezwaai die de oplossing biedt voor al uw problemen, beste Ronsenaar. I present: l’indépendence!

Zoals hieronder te lezen valt, biedt dat niks dan voordelen! Alle heikele thema’s van de gemeenteraadsverkiezingen die nu de debatten beheersen, zijn in een wip van de baan. Bovendien is gebleken uit de Catalaanse kwestie dat de Belgische regering begrip opbrengt voor volkeren die naar onafhankelijkheid streven. Het is dus nu of nooit!  

Geld genoeg voor alle mogelijke faciliteiten!

Meer dan een geslaagde promotiestunt en noodkreet was de motie van de gemeenteraad om de faciliteiten af te schaffen niet. De Belgische taalwetten zijn diep in de grond verankerde betonpalen, verstevigd met stabilisé van de hoogste kwaliteit. Om ze op te graven is een federale graafmachine nodig, veel meer dus dan het plastieken strandschepje waar het Ronsese bestuur over beschikt. De huidige Belgische regering heeft alle communautaire kwesties ergens onderaan in de diepvriezer gelegd en wat er ons na de volgende federale verkiezingen te wachten staat, durft zelfs de meest doorgewinterde politieke analist niet te voorspellen.

Zouden we dan niet beter een motie indienen om Ronse onafhankelijk te verklaren? Een Ronsexit of Renaixit? We creëren een belastingparadijsje in het hart van de Ronsische Ardennen en we halen investeerders van overal ter wereld binnen! Ja toch?!

We voorzien in dat geval natuurlijk wel documenten in verschillende talen want die rijke buitenlanders spreken meestal Engels, Mandarijns, Hollands, Russisch, Frans en Saoedi-Arabisch. Geen nood, ik voorspel een ongeziene boom in de bancaire en toeristische sector die het ons mogelijk zal maken deze ongemakken te financieren.

De N60 is ons probleem niet meer!

Ondanks ronkende verklaringen is er nog geen spoor van de verlenging van de N60 terug te vinden. En maar goed ook want een uniek stukje groen valt altijd te verkiezen boven een lawaaierige laag asfalt. We leven in tijden waarin er al zo weinig onaangetaste natuur is. Zouden we dat niet beter uitspelen als toeristische troef in onze nagelnieuwe staat? Bij onafhankelijkheid hoeven we ons tenslotte niks meer aan te trekken van de Joke Schauvlieges van de wereld.

Toegegeven, er is momenteel een mobiliteitsprobleem, maar dat lossen we simpel op. We bewaken onze grenzen streng (joepi, werkgelegenheid!) en heffen een hoge tol voor wie Ronse niet als eindbestemming heeft (joepi, extra inkomsten!). Dat ze dus allemaal een andere route uitstippelen of betalen! Dat is ons probleem niet meer. Indien nodig bouwen we een muur rond Ronse en laten Mexico er voor opdraaien!  

De zorgsector: peiler van het onafhankelijke Ronse!

Alle officiële inwoners van Ronse krijgen op het moment van de onafhankelijkheidsverklaring automatisch het staatsburgerschap toegekend. Naar het model van Monaco moeten nieuwelingen een hoge som betalen voor een verblijfsvergunning of het staatsburgerschap.

Welk soort volk gaat Ronse aantrekken, vraagt u? Simpel, we mikken op de oudjes. Bejaardentehuizen zijn een uitstekende investering in de toekomst want er zijn nu eenmaal veel potentiële klanten dankzij de zienderogen toenemende vergrijzing. Bovendien is er een groot verloop waardoor de aanvoer – en bijkomende verblijfstaks – blijft toenemen. We toveren alle leegstaande panden in de stadskern om tot luxueuze mini-homes en leveren zorg op maat, in plaats van zielloze blokken waar ze nu als vee samengeperst en behandeld worden. Voor dit alles rekenen we natuurlijk stevig door.

Waarom zouden die oudjes over het hele land dan uitgerekend naar Ronse komen, vraagt u? Omdat ze hier al hun zwart geld op de bank mogen zetten, tiens. Met bussen tegelijk zullen ze hier toestromen.

De rusthuizen leveren werkgelegenheid op en op alle medische producten heffen we een importtaks van 200% . Met een deel van de opbrengsten richten we sociale homes op voor onze dierbare bejaarde Ronsenaars die het wat minder breed hebben.

 Een multiculturele voorbeeldstaat!

Zoals al talloze malen aangetoond door sociologen is er geen correlatie tussen criminaliteit en afkomst. Er is echter wel een correlatie tussen criminaliteit en armoede. En er is ook een correlatie tussen de werkgelegenheidsgraad en discriminatie (oké, dat laatste ben ik hier nu een beetje aan het uitvinden, maar het lijkt logisch, denk even mee). Hoe minder jobs er beschikbaar zijn, hoe selectiever de aanwervingsprocedure en hoe moeilijker om werk te vinden. 

Gelukkig zullen er dankzij de onafhankelijkheid duizenden jobs bijkomen in de zorgsector, in de bancaire sector, het toerisme en de grensbewaking. Werkgevers zullen smeken om manschappen en de economische realiteit zal hen dwingen om iedereen aan te nemen die capabel is. De vooroordelen van sommige werkgevers zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen als de vraag naar werknemers groter wordt dan het aanbod. Armoede en criminaliteit zullen dus voorgoed tot het verleden behoren. En alle Ronsenaars zullen in gelijkheid en aanstootgevende rijkdom harmonieus samenleven!

Geen verkiezingen meer!

Krijgt u ook meer en meer hoofdpijn van kibbelende politici die het zelfs over de eenvoudigste kwesties niet meer eens kunnen raken? Dan bent u niet alleen. Overal in de wereld raakt de democratie steeds meer uitgehold. Het is een tendens die eigen is aan deze tijd en waar je als nieuwbakken natie maar beter in meegaat.

In alle bescheidenheid, beste Ronsenaar, beste landgenoot, stel ik me dan ook kandidaat als toekomstige president voor het leven. Ik ben momenteel op zoek naar een uitdagende job en voel me eerlijk gezegd niet echt aangesproken door een betrekking in de zorgsector, het toerisme, het bankwezen of de grensbewaking. Zou het niet bijzonder jammer zijn dat ik, die toch aan de grondslag lig van de onafhankelijkheid, als enige uit de boot zou vallen? 

Conclusie:

Onafhankelijkheid is DE oplossing voor Ronse. De rest van België bekijkt ons met een scheef oog of ziet ons niet staan. Hoog tijd dus om ons los te rukken uit de communautaire wurggreep waarin zowel België als een ongeïnteresseerd Vlaanderen ons vastklemmen.

Onafhankelijk Ronse wordt een unieke staat zonder de Belgische problematiek, een belastingparadijs zonder mobiliteitsproblemen met enkele stukjes uitzonderlijk mooie natuur die we uitstekend zullen bewaren, veel werkgelegenheid, minder leegstand en een gemeenschappelijk streven onder inwoners van alle slag om zoveel mogelijk geld te verdienen op de rug van bemiddelde bejaarden uit omliggende gebieden. Dit alles onder het bewind van een welmenende sterke man die continuïteit, een inclusieve samenleving en satirische humor garandeert.

Hoe welgevallig lacht de toekomst ons toe!

Hoogachtend,

Joost I van Ronse 

De inhoud van deze pagina werd ingegeven door Joost Elet . Joost Elet draagt de verantwoordelijkheid voor de inhoud.

Gerelateerde berichten

Samen van Ronse een fietsstad maken

Volgende week stelt het nieuwe college haar bestuursakkoord voor. Met Groen kijken we vooruit. Kritisch, maar hoopvol. We focussen telkens op één thema. Onze trouwe tweewieler mag de spits afbijten....

lees meer

Saint Hermès guérit les fous des environs

Opiniestuk door Paul Carteus Open-VLD Maarkedal lanceerde (waarschijnlijk “geïnspireerd” door de hitte van de voorbije dagen en niet gehinderd door enige kennis terzake) het voorstel om spoorlijn 86 t...

lees meer

Goeiedag, bonjour

In Ronse vind ik het gezellig winkelen, ik word er in elke winkel twee keer begroet. Taalhoffelijkheid in de commerciële sfeer, weinigen zullen er zich aan storen . Ook in het dagelijkse leven wissele...

lees meer